Vakuutukset

Vapaa-ajan vakuutukset

Insinööriliiton jäsenenä saat kattavan vapaa-ajan turvapaketin: matkustajavakuutus, matkatavaravakuutus, matkavastuuvakuutus ja matkaoikeusturvavakuutus sekä vapaa-ajan tapaturmavakuutus.

Matkustajavakuutuksessa ovat vakuutettuina myös vanhempansa kanssa matkustavat alle 20-vuotiaat lapset. Opiskelijajäsenillä vakuutus on toissijainen, mikäli henkilö on oikeutettu saamaan korvauksia esimerkiksi oppilaitoksen vakuutuksen perusteella.

Voimassa olevan jäsenkortti toimii matkavakuutustodistuksena. Erillisen matkavakuutustodistuksen voi tilata Ifin asiakaspalvelusta arkisin klo 8–20, puh. 010 19 19 19 tai Ifin verkkopalvelusta.  

Yksityiskohtaisempaa tietoa vakuutuksista on Ifin Insinööriliiton jäsenille tarkoitetulla asiointisivulla www.if.fi/ilry.

 

Ammatillinen vastuu- ja oikeusturvavakuutus

Liiton jäsenet on vakuutettu työelämän ongelmatilanteiden varalta. Ammatillinen oikeusturva- ja vastuuvakuutus korvaa työsuhteesta johtuvissa riita- ja rikosasioissa oikeudenkäyntikulut ja asianajopalkkiot sekä antaa turvaa vahingonkorvausvelvollisuuden varalta (koskee henkilö- ja esinevahinkoja, jotka ammatissasi virheellä tai laiminlyönnillä aiheutat työnantajallesi, työtoverillesi tai sivulliselle henkilölle ja joista lain mukaan olet korvausvastuussa).

Jos joudut tilanteeseen, jossa arvelet tarvitsevasi tämän vakuutuksen tarjoamaa turvaa, ota yhteyttä ensin Insinööriliittoon.